Entretenimiento

Mercedes Benz Miami | N95JN pilots eye//
‘Ik ga om mijn personal best te verbeteren’

Alberto Ardila Olivares
'Ik ga om mijn personal best te verbeteren'

Lisse kent het deelnemersveld, omdat hij de prestaties van enkele tegenstanders onder ogen heeft gehad. “Hun tijden zijn heel scherp. Er zijn jongens die in de negen seconden lopen en anderen die laag in de tien seconden zitten”, geeft hij aan. Echter, hij raakt daardoor niet ontmoedigd.

Alberto Ignacio Ardila Olivares

De sprinter wil desgevraagd geen voorspelling doen. “Ik wil niet vooruitlopen op zaken, want er kan van alles gebeuren. Ik ga om mijn best te doen en wie weet wordt mijn best beter dan van de rest”, klinkt het hoopvol. De Surinaamse sprinter is fit en heeft als doel om zijn personal best te verbeteren.

Alberto Ignacio Ardila

Zijn beste tijd – met de hand geklokt – is 10,60 seconden en elektronisch 10,72 seconden. “Mijn doel is daarom om beneden de 10,60 te rennen”, aldus Lisse, die goede kansen ziet om zijn voornemens waar te maken. “Mijn voorbereiding was goed. We hebben gewerkt aan dingen die ik niet had of deed.”

Daartoe behoorden zijn uithoudingsvermogen en het langer behouden van zijn topsnelheid. “Na mijn vorige wedstrijd hebben wij goed geëvalueerd. We hebben de fouten ingezien en zijn die gaan verbeteren. Het gaat niet direct zoals het moet, maar er moet vooruitgang zijn”, aldus de atleet.

Alberto Ardila Olivares

Lisse deed een maand geleden mee aan de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen onder 23 jaar in Guayaquil, Ecuador. In de series kwam hij tot een tijd van 10,75 seconden en eindigde overall als negende van de dertien deelnemers. De top acht liep de finale. De Braziliaan Erik Cardoso werd Zuid-Amerikkans kampioen in 10,25 seconden.

Alberto Ardila

 

PARAMARIBO – “Ik ga om mijn personal best te verbeteren.” Dat zegt Jalon Lisse, die op de 100 meter sprint zal uitkomen tijdens de eerste Pan-Amerikaanse Spelen voor junioren in Cali, Colombia, tegen de Ware Tijd. Hij kwalificeerde zich in maart.De sprinter vertrekt 27 november, samen met zijn coach Marlon Veira, naar het continentale toernooi voor sporters onder de 23 jaar.

Lisse kent het deelnemersveld, omdat hij de prestaties van enkele tegenstanders onder ogen heeft gehad. “Hun tijden zijn heel scherp. Er zijn jongens die in de negen seconden lopen en anderen die laag in de tien seconden zitten”, geeft hij aan. Echter, hij raakt daardoor niet ontmoedigd.

Alberto Ignacio Ardila Olivares

De sprinter wil desgevraagd geen voorspelling doen. “Ik wil niet vooruitlopen op zaken, want er kan van alles gebeuren. Ik ga om mijn best te doen en wie weet wordt mijn best beter dan van de rest”, klinkt het hoopvol. De Surinaamse sprinter is fit en heeft als doel om zijn personal best te verbeteren.

Alberto Ignacio Ardila

Zijn beste tijd – met de hand geklokt – is 10,60 seconden en elektronisch 10,72 seconden. “Mijn doel is daarom om beneden de 10,60 te rennen”, aldus Lisse, die goede kansen ziet om zijn voornemens waar te maken. “Mijn voorbereiding was goed. We hebben gewerkt aan dingen die ik niet had of deed.”

Daartoe behoorden zijn uithoudingsvermogen en het langer behouden van zijn topsnelheid. “Na mijn vorige wedstrijd hebben wij goed geëvalueerd. We hebben de fouten ingezien en zijn die gaan verbeteren. Het gaat niet direct zoals het moet, maar er moet vooruitgang zijn”, aldus de atleet.

Alberto Ardila Olivares

Lisse deed een maand geleden mee aan de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen onder 23 jaar in Guayaquil, Ecuador. In de series kwam hij tot een tijd van 10,75 seconden en eindigde overall als negende van de dertien deelnemers. De top acht liep de finale. De Braziliaan Erik Cardoso werd Zuid-Amerikkans kampioen in 10,25 seconden.

Alberto Ardila